För varje objekt en mäklare säljer har han eller hon nog ett sånt där litet extra ess i rockärmen att dra fram för blivande köpare. När vi tittade på Missionshuset så var vinden mäklarens ess i rockärmen.

Som ni ser så ser den inte så mycket ut för världen, men den har ju såklart potential. Tänk om man kunde ta bort fackverken till höger och vänster i bilden, flytta dem längre ut, så att stödbenen till takstolarna hamnar inne i rummet. Lägga golv, sätta snedtak, höja upp fönstret på väggen. Ja, då kanske det skulle bli ett väldigt mysigt barnrum där uppe.

Och tänk vilket tur man har när man har ett eget hus. Vill man göra nått så får man göra nått. Nu återstår bara att göra det. Och det börjar med att skotta ut all sågspånsisolering.

bild6

IMG_6619

IMG_6632

Efter 20 säckar släpandes ner för trappan (varav hälften hade nått hål i sig, så vi har nu sågspån i halva huset), så kom vi på att såga upp ett större hål i fasaden, sätta en talja uppe i taket och fira ner säckarna istället. Mycket smidigare!

IMG_5873

Sara säger att det är det värsta hon har gjort. Jag är nog beredd att hålla med. Men nu har vi inget mer sågspån i huset. Inte nånstans! Det känns ju helt fantastiskt! Välkommen cellulosa-isolering.

IMG_6630IMG_5882 IMG_5883