746 kilo marmor

I helgen kom våra marmorskivor som vi tidigare beställt. Vi köpte dem från Diapol som är en firma i Estland men med personal i Sverige som mäter innan och sedan monterar skivorna. Vi hade fått instruktioner om att vara minst två personer extra på plats för att lyckas bära in skivorna. Den största av skivorna vägde närmare 300 kilo och totalt vägde alla skivor 746 kilo.

Skivorna är av Carraramarmor och är tänkta att vara i köket. På köksön skall de även sitta som täcksidor så att köksön bara skall kännas som en fyrkantig låda av marmor upp från golvet, över hela bänkytan och sedan ner igen.

 

IMG_4877

IMG_4878

IMG_4881

 

Efter några tunga lyft hade vi fått in alla skivor och upp på bänkskåpen. Hittills höll både dem och golvet. Vi hade valt en underlimmad diskho då vi efter lägenheten var ganska trötta på att med IKEAs porslinsho inte kunna putta ner saker i vasken då denna sticker upp en bit.

Vi har också valt en blandare i blank mässing från Tapwell som (tur var) passade i hålet. Även det uppdragbara eluttaget passade. Det enda vi inte testat än är induktionshällen då vi inte kan montera dessa skivor förrän väggarna är klara och skåpen är uppställda mot dem.

Handtagen heter Holy Wafer och kommer från Superfront. Även dessa är i blank mässing och de sitter på Ikeas släta gå köksluckor.

 

IMG_4879

IMG_4882

IMG_4884

IMG_4885

IMG_4886

 

Vi har fått lite marmorfrossa och körde även på med marmorgolvet i hallen. Vi har tidigare flytspacklat den och började nu lägga ut plattorna med skarvarna omlott för att känna på hur det skulle se ut.

 

IMG_4892

IMG_4893

3 Kommentarer

 1. Hej! Vilket galet kul projekt ni håller på med! Och väldigt roligt att ni valt beslag ifrån oss till er köksö! Vi ser fram emot att se det färdiga resultatet och vill ni får ni gärna maila oss bilder sedan som vi kan lägga upp på Facebook. Stort lycka till med ert fina hus!/Monica Born på Superfront

 2. Hej!

  Underbart kök! Vars har ni köpt den underlimmade porslinhon ifrån?

  Mvh
  Johanna

  • Carl-Johan

   Hej Johanna,
   Den kommer från Blanco och är helt fantastisk!

Kommentera