Ommålning av fasaden

Helgen den 2-3 augusti hade det äntligen blivit dags att måla om huset. Vi tvättade först fasaden med Jotuns husvask i tryckspruta, gnuggade med borstar och sedan spolade av. Då började vi fundera på om man verkligen behövde måla om huset för jäklar vilken skillnad! På bilden nedan ser man verkligen en skarp linje mellan tvättat och otvättat hus. Dock hade vi ju köpt all färg och såklart skall huset få ny färg!

 

bild kopia 18

 

På lördagen kom Saras familj, släkt & vänner och snällt ställde upp för målning så totalt var vi nog 10 personer som målade varje dag. Vi hade några som jobbade från skylift, några från ställning och några från marken. Tack vare detta gick det väldigt fort! På lördagen hade vi under tidig eftermiddag redan målat hela fasaden en vända och alla snickerier.

Då vårt bygglov på denna gamla byggnad inte medger att vi byter kulör på fasaden så hade Sara varit hos Jotun innan med en av de gamla fasadbitarna och scannat fram den gamla kulören. Runt fönster, dörrar och på knutarna målade vi med NCS S0502-Y för att matcha fönstren som är lackade i samma kulör.

 

bild kopia 2

 

Lovisa och Fredrik körde på ett race och målade alla snickerier som Daniel i förväg hade byggt och grundoljat. Dessa gjordes med de gamla snickerierna som mall, allt för att fönstren skall se exakt likadana ut som förut, fast moderna.

 

bild kopia 3

bild kopia 6

bild

bild kopia 4

 

På söndagen när vi hade målat huset två vändor var vi tvungna att göra något som vi väntat på länge – att sätta upp utomhusbelysningen! Det är vita glasklot med svart gjutjärnsfot som är köpta från Nacka byggnadsvård. En lampa på varje knut och så några extra vid dörrarna.

 

bild kopia 5

2 Kommentarer

  1. Va duktiga ni är! Det går verkligen undan! :)

  2. Anna Svensson Torén

    Inspirerande blogg och vackert renoverat hus. Vi ska måla om fasaden på vår gamla hallandslänga och blev så förtjust i er kulör. Förstod att ni tagit med prov från gamla fasaden men vet ni möjligen vilken NCS beteckning färgen hade? Hälsn Anna

Kommentera