Allt golvspån klart

Säsongen på Äntligen hemma är slut och vi kan nu börja köra heltid i huset så nu kommer det börja gå undan.

Vi lyckades även lura med oss Niklas från Äntligen hemma som varit och snickrat hos oss i två dagar nu. Under dessa dagar har vi fokuserat på att lägga golvspånet överallt på nedervåningen för att hinna vår deadline med isoleringsbilen som kommer den 4:e juni.

Mellan golvbjälkarna lade vi Asfaboard som vi skjöt fast med pappspik. Skarvarna på denna tejpades sedan med ålderbeständig tejp. Sedan är arbetsgången så att man lägger ut allt golvspån förutom de sista 60 centimetrarna där isoleringsfirman sedan kommer och skjuter i isoleringen från. Golvspånet är Uponors spårade golvskivor som har färdiga spår för den vattenburna golvvärmen.

 

bild-6

bild-7

 

Vi har måttat ut var vi tror att skåpet med diskhon i köksön skall stå och där kommer nu vatten, avlopp och el upp. De röda spåren som vi sprayat ut är där vi skall fräsa ner kurvorna där golvvärmeslingorna skall vända. Detta skall vi göra sedan när isoleringen är gjord och alla skivor ligger fast där de skall.

 

bild-8

bild-2

 

I bjälklaget har vi dragit skyddsrör från den plats där golvvärmefördelaren skall sitta till de olika platser där de olika slingor skall gå upp och ner. Vi har provat trycka ner några golvvärmeslangar vilket var ganska trögt, men efter lite lirkandes gick det. Vi hoppas verkligen att vi får igenom alla slingor sen när golvspånet är fastlimmat och fastskruvat. Det blir ju så jobbigt att ändra nått sånt i efterhand…

Detta utrymme där kabel- och slanghärvan ligger kommer vi inte isolera på samma sätt utan fylla igen detta utrymme med leca-kulor istället så som planen ser ut nu.

 

bild-3

1 Kommentar

  1. intressant att se bilderna av det som jag blivit uppdaterad om via telefon

Kommentera