Blivande tvättstuga

 

 

När det blir dags för att flytta ut till huset i början av juni hade vi först tänkt hyra en container och flytta in alla saker i. Huset kommer ju inte vara så inflyttningsklart då. Efter att ha kollat priser på containrar och funderat lite till så kom vi på att det är bättre att lägga dessa pengar på något med bestående värde – nämligen vår blivande tvättstuga!

Om ni sett våra badrumsskisser så kanske ni noterat att vi tänkt ha tvättmaskin i badrummet då Missionshuset inte har en kvadratcentimeter av yta över. De tre rum som finns på nedervåningen är bra som de är och har inte plats för något tråkigt så som en tvättmaskin.

Nu kommer vi till det bästa med att ha hus – Vill man ha en tvättstuga? Javisst. Inga problem. Hur stor ska den va?
Vi kommer använda ett av rummen i uthuset till att göra en 12 kvm stor tvättstuga med plats att hänga tvätt samt en grovingång för leriga ungar. Sagt och gjort började vi riva golvet i samband med att vi skulle dra in vatten.

 

bild 1 kopia 6

bild 1 kopia 11

 

Under fanns en betongplatta som utgör taket till källaren (CJs blivande vinkällare!). Efter en snabb överläggning med Per kom vi fram till att gjuta ett betonggolv såklart. 200 mm cellplast som isolering las ned. Den gamla ventilationskanalen från källaren byttes ut mot en ny i metall och vi drog avlopp för tvättmaskin, torktumlare och bergvärmepanna.

 

bild 1 kopia 4 bild 2 kopia 4 bild 1 kopia 3

 

 

Tejpen mellan skivskarvarna är till för att betongen inte skall rinna ner och lyfta upp cellplastskivorna. Nu är det redo för Per att komma och pumpa betong!

1 Kommentar

  1. Just say the word..=)

Kommentera