Bygga tvättstuga i förrådet

Först hade vi inte tänkt att ha någon separat tvättstuga, utan tvättmaskin i badrummet. Tur att våra år i lägenhetstvättstugan avskräckt oss så vi tänkte om. Nu byggde vi en helt egen separat tvättstuga ute i ett av förråden.

När vi köpt huset och började dela med oss av våra planer så fick vi höra av många att vi aldrig skulle orka gå ut till ett annat hus för att tvätta, utan prompt skulle sätta tvättmaskinen i badrummet. Som tur var lyssnade vi inte på dessa råd utan bestämde oss för att inte ha tvättmaskin i badrummet (var skall man hänga tvätten?), utan bestämde oss för att göra ett av rummen i förrådet till tvättstuga.

Vi siktade in oss på rummet bakom den vänstra dörren på detta hus.
Kolla nedan hur rummet såg ut när vi började riva golvet för att bli av med all isolering och kolla in tidigare inlägg när vi gjöt golv i tvättstugan.

bild kopia 10 bild 1 kopia 6

Förrådet var helt oisolerat så vi satte upp vindpapp på insidan av panelen, reglade upp raka väggar en bit in och fyllde på med isoleringen. Nu hade vi kommit dit i byggfasen där vi inte riktigt orkade ta de billiga lösningarna, utan vi köpte färdigmålad panel som vi skjöt upp på både väggar och tak. Då slipper man spackla, måla, sätta väv och sånt. Just nu ville vi bara bli klara.

 

Processed with VSCOcam with m5 preset

På golvet skulle vi ställa tvättmaskin och torktumlare. Bara tanken av att ha en egen tvättmaskin och torktumlare gör oss helt lyriska efter att först ha bott i lägenhet, sedan inneboende hos Saras föräldrar medan vi bygger. Snart är det inom räckhåll!

I vilket fall – över dessa maskiner vill vi ha en stooor bänk där man kan vika tvätt och som är såpass djup att maskinerna helt går in under. Tyvärr är sådana skivor svåra att hitta till ett bra pris. Reglar är däremot billigt, och i tvättstugor är det inte så jäkla noga tänkte vi. Vi köpte fyra 45×220 och pluggade samt limmade ihop. Sedan slipade vi av det som skulle bli bänkyta, betsade och la på en hårdvaxolja. Det blev en riktigt bra bänkyta!

IMG_2482 IMG_2489 IMG_2487

Detta fantastiska fönster fanns från början i en av förrådsväggarna. Lyxigt att ha detta fönster in till tvättstugan. Sara gjorde en lampa genom att trä träkulor på en sladd. Den fick bo i tvättstugefönstret.

{"DeviceAngle":0.002568662} Processed with VSCOcam with f2 preset

IMG_2555

 

Bänken och maskinerna har kommit på plats och vi hängde upp lamporna som vi hade över köksbänken i gamla lägenheten. Vi började tänka lite budget och tog de saker som vi hade. Och på budgettemat köpte vi också en diskho på Blocket och satte IKEAS stora blandare till så man kan stå där och spola av leriga barnstövlar tänkte vi.

tvattstuga

2 Kommentarer

 1. Gustav

  Blev helt otroligt glad idag när jag såg att ni uppdaterat er blogg med en hel rad nya inlägg! Jag följde er blogg med stort intresse när ni började er renovering, när inläggen sedan slutade för ett år sedan har jag varit inne ungefär en gång i månaden för att hoppas få se något nytt.

  Och nu äntligen har jag fått se era framsteg! Så kul och så inspirerande att få följa ert arbete.

  • Carl-Johan

   Hej Gustav,
   Kul att du varit så ihärdig!
   Ja, då vi inte byggt på heltid utan hållt på med våra vanliga jobb så har både byggandet och framför allt bloggandet gått upp och ner. Vi har dock alltid fotat allt vi gjort och då och då hinner vi lägga upp något.
   Tack för att du läser och vi kommer fortsätta publicera.

Kommentera