Byta bärande bjälkar

 

Några av golvbjälkarna gick inte att bara ta bort då väggar vilade på dessa. Då köpte vi en två meter lång tjock L-profil som vi borrade massa hål i. Vi skruvade fast profilen på väggen som skulle lyftas och lyfte under med domkrafter. Köpta på Jula för 100:- styck. Funkar toppen till att lyfta väggar!

 

IMG_4594

Sedan med väggen i luften kunde vi ta bort de dåliga bitarna och byta ut mot en ”ny” golvbjälke för att sedan sänka ner alltihop.
Det tar lite tid att utföra detta så vårt fokus kommer ligga på detta nu ett tag framöver. Vi har totalt fem bitar att byta som det ser ut nu.

 

IMG_4595

 

Vi har också fått ut en 20 fots container som vi kommer använda som förråd där vi kan ha verktyg, arbetskläder, whiteboardtavla med vårt byggschema och sådana saker. Vi tog ut denna då vi tröttnade på att flytta runt alla saker hela tiden. Den kommer nog få bo kvar på tomten tills vi är färdiga. Kostade 1.500:- att få levererad och sedan 780:- / månad.

 

IMG_4581

1 Kommentar

  1. Otroligt att ni redan har bytt ut bjälklagret under väggen till matrummet. Jag trodde det skulle bli mycket svårare och ta typ en vecka. Nu är det bara syllen kvar att byta lite delar på, kul och spännande. //Jonas

Kommentera