Detaljer från det färdiga köket

Stora salen, det som tidigare var kyrksalen är runt 70 kvm och 4,20 i tak så det finns plats för mycket, men hjärtat i rummet är såklart köket. Här är några bilder på det färdiga köket.

DSC00275

Vi har utgått från att bygga ett kök från IKEA i grunden, så stommar och luckor är därifrån, då de är väldigt prisvärda och bra kvalitét. Ön består utav dubbla rader med skåp som står med ryggarna mot varandra. De inte på IKEAs ben utan 45×70-reglar som står på högkant. Här har vi sedan limmat på en bit av golvet som sockel så det skall smälta ihop fint.

För att ändå göra det till precis vad vi ville ha så la vi på bänkskivor av Carrara marmor och på själva köksön fortsätter även marmorn ner som täcksidor.

DSC00307

Bakom köksön mot väggen har vi två högskåp med kyl, ugn & mikro. Under bildar tre fläktskåp en låg bänk som man kan sitta på.

Blandaren är i mässing och kommer från Tapwell och vitvarorna är från SMEG. Vi hade tur som kunde köpa dem billigt när Tretti.se hade utförsäljning vilket de verkar ha lite då och då.

DSC00293

Sedan kommer några fler bänkskåp där hällen är. Fläkten ovanför har vi designat själva och låtit en plåtslagare bygga då vi inte hittade någon snygg som var tyst och med stor kapacitet.

Lamporna är loppisfynd. De stora handtagen kommer från Superfront och de lilla från Lundell & Zetterberg.

DSC00298

På sittbänken har vi låtit sy ett fodral till en lång rund kudde.

Vi trivs verkligen bra i vårt kök, och vi är mest nöjda med att man kan stå så många och laga mat och fixa samtidigt. Så med facit i hand var det helt rätt att placera köket här i Stora salen istället för i ett av de mindre rummen.

2 Kommentarer

 1. Petter

  Hej!
  Jag tycker missionhus är tilltalande, har ett aktuellt objekt nu men det kommer kräva redigt med renovering, är därför extra roligt att läsa er utveckling. Har ni någon skiss på planlösning, både från början och efter era noga funderingar? / Petter

  • Carl-Johan

   Hallå Petter,
   Ja, det är hus med fantastiska möjligheter.
   Planlösningen har i stort sett inte ändrats så mycket hos oss. Men om du skickar ett mejl till mig på cj@carljohanbauhn.se så kan jag svara på om du har några frågor.

Kommentera