När vi byggde köket sparade vi en plats för två skåp i mitten.
Planen var att inte ha några skåp där, utan att göra en kökssoffa. Detta projekt stod inte högst på priolistan, men ett halvår senare var det dags…

bild kopia 12

Wilbur och Carl-Johan åkte till byggvaruhuset och köpte 19mm MDF som vi sedan sågade ut i detta former och skruvade ihop. Designen är inspirerad av en kyrkbänk som vi tyckte var passande såklart. Samtidigt ser den ut lite som den gamla orgeln som det tyvärr inte fanns någon bra plats för efter renoveringen.

Stommen står på sex mjuka hjul så att soffan går och rulla ut och in i sitt fack och nedtill är samma sockel som på resten av köket, fast någon millimeter mindre på höjden så att hjulen kan rulla fritt. Hjulen kommer från Tellus Hjul & Trade (www.tellus.se) – en butik med typ bara hjul!

IMG_6150

Stommen är utsågad och klar och vi spacklade hålen med snickerispackel innan det var dags för målning. Vi valde att måla i en mörkgrå kulör, samma som vi sedan använde till vinkylen i golvet.

IMG_6155

Vi målade stommen i en mörkgrå kulör och på baksidan av ryggen satte vi två skåpsluckor så att när soffan är inskjuten skall det se ut som vanliga köksskåp. Sedan drar man ut luckorna och vips – en kökssoffa!

IMG_6721 IMG_6722

IMG_6419

Det har blivit Wilburs favoritplats att sitta och äta frukost på eller sitta på och hjälpa till och laga mat. Det är också roligt när folk som besöker oss skall hämta något ur köksskåpen och ut kommer en soffa.