När man nu har en uppfart så kickade en gammal dröm in. Grindstolpar! Ni vet sådana där gjutna eller murade med speglar som går in och ett litet plåttak.

Vi hittade en inspirationsbild i en tidning. Exakt så där skulle vi vilja göra.

IMG_5583

Men det finns ett fel på nästan alla grindstolpar man åkt förbi längs vägarna. De lutar! Det spelar ingen roll hur stora eller välgjorda de ser ut, men jag tycker att var och varannan grindstolpe man ser lutar. Och det vill vi verkligen inte! Det har säkert framgått att vi (Carl-Johan) gillar saker som är hållbara.

Konstruktionen blir därför följande: ett 1x1x1 meter hål som fylls med betong och armering från denna klump upp ovan mark. Där på bygger vi en form i formplywood som vi sedan fyller helt med betong.

Kör man in i stolpen med en bil borde det vara bilen som går sönder.

IMG_5590 IMG_5592

Formerna byggdes för långa, sedan ställde vi ut dem på sina platser, satte upp en laser och kapade av dem så att översidan är helt i våg.

IMG_5962 IMG_5963

Vi drog upp elrör dels för att kunna ha ytterbelysning på toppen av taket på stolparna. Vi har ärvt två gamla jättefina vagnslyktor som skulle sitta fint uppe på toppen. Men vi drog också elrör ner till ena kanten om man vill sätta eldrivna grindöppnare.

IMG_5964 IMG_6252

En stolpe färdiggjuten och formen öppnad. De skall få torka till nästa år för att sedan få en ljus färg och ett plåttak i samma kulör som husets tak.

IMG_6316