Det börjar närma sig den stora målningshelgen där vi tänkt måla om fasaden. Det mesta av fasaden var såpass bra att vi kunde låta den sitta kvar. Det är faktiskt helt galet om man tänker att träet är 125 år (!) och är i så bra skick. Vi tror att detta är tack vare att huset ändå är en gammal kyrka där några haft ansvar för att sköta ommålning och skötsel. Sen var det nog skillnad på trä förut och dagens trä…

Efter rundringning till många byggvaruhus och brädgårdar lyckades vi inte hitta panel med samma mått så vi fick gå till ett sågverk i Norrtälje som sågade upp ny panel efter vår mall.

 

bild kopia 24

bild kopia 23

bild kopia 22

 

Vi passade även på att byta ut panelen på blindfönstret för det var rätt slitet. Vi har inte riktigt beslutat oss om vi skall måla fönsterrutor i det eller i vilken färg det skall bli, men beslutar oss för att måla allt vitt så länge så får vi se vad vi tycker sen.

 

bild kopia 20

 

När vi tidigare bytte några bitar av syllen var vi ju tvungna att bryta loss några lager av fasaden på framsidan så även här satte vi i ny panel och grundoljade i väntan på målning.

 

bild kopia 17

bild