Köksleverans från IKEA! Vi körde en förmiddag och monterade skåpsstommar på löpande band. Köket blir som bekant mestadels i en stor ö och så några högskåp och spishäll vid en av ytterväggarna. Köksöns bredd blir två stommar som står emot varandra med ryggarna och så 3,6 meter lång, så det blir en maffig pjäs i Stora salen. Vi ritade köket efter rummets proportioner så först nu börjar man förstå att det blir rätt många skåp…

 

IMG_4763

IMG_4764

 

Då det blir en helt fristående köksö så gjorde vi så att vi gjorde en egen sockel av 45×70-reglar som stod på högkant. Tyvärr blev det inte så enkelt som att bara skruva ihop en ram så en del av köksön blir en utdragbar soffa samt att diskmaskinen skall få plats där, men det blev ändå en bra och stabil grund till ön.

 

IMG_4782

IMG_4781

 

Med skåpen på plats såg man att det blir ganska stort. Men va tusan, någon gång skall man väl få vräka på och är det något man vill ha stort så är det väl ett kök tänkte vi. Vi provade att ta bort två av skåpen för att göra ön kortare men beslutade oss för att köra på hela längden.

På golvet har vi lagt ut golvpapp och masonite-skivor för att repa golvet i onödan. Tråkigt att inte få se golvet nu när allt växer fram, men en sporre att jobba snabbare så man får täcka av golvet snart!

 

IMG_4796

IMG_4799

 

Vi provade också att ställa upp några av de andra skåpen, men den slutgiltiga monteringen av dessa kan ske först när väggarna är isolerade och skivade. Det blir som på bilden fast med bara tre skåp där nere under fönstret. Dessa kommer bli en bänk att sitta på och skåpen till höger blir spishällen och lite bänkyta på varje sida om den precis som på sista bilden.

 

IMG_4798

IMG_4800