Nu är vi äntligen framme vid den punkt då det är dags att måla sovrummet & klädkammaren på övervåningen. Efter att ha rivit allt hela vägen ut till ytterväggar och -tak för att sedan bygga upp det på nytt, rakt och med nya material så är vi nu framme vid att sätta sista lagret på väggarna och taket. Från ytterväggen blir det ändå en hel del lager om man tänker efter. Något man sällan tänker på när man bara ser en vägg inifrån.

Yttervägg -> Vindduk -> Reglar m. isolering -> Ångbroms -> Glespanel -> OSB -> Gips -> Mikrolit -> Färg

Först slipade vi klart väggarna och taket samt det vi plastat runt takbjälkarna. Sedan var det dags för mikrolit!

 

bild-1

 

Vi gick emot våra principer och handlade faktiskt på Byggmax. Där köpte vi deras släta ”målarväv” som de kallar den och vävlim. Priset var en bråkdel av vad en färghandlare tar så vi tyckte det var värt att prova efter att ha läst många som ändå varit nöjda med den.

 

bild

 

Principen gick ut på att klistra gipsskivorna med vävlim för att sedan tapetsera med den en meter breda filen. Byggmax variant är med glasfiber i så den är inte så trevlig att hantera, men med tjocka kläder, munskydd och luftrenare gick det helt okej. Med facit i hand var den väldigt lättarbetad, trevlig att både sätta upp och att skära. Dock behöver man tänka på att använda en tapetborste och inte en skrapa då denna drar med sig fibrer.

På 8 timmars effektiv arbetstid satte vi upp den på alla väggar och tak.

 

bild-3

bild-6

 

Under söndagen blev vi klara rätt tidigt med mikroliten och Jonas var på plats för tjänstgöring. Han plockade försiktigt ner det platsbyggda skåpet som stod i gamla köket (blivande badrummet) bit för bit och ställde undan. Vi vill senare bygga upp detta igen i blivande matsalen då det inte kan vara kvar i badrummet. I skåpet hittade vi diverse gamla köksredskap och städprodukter från förr.

 

bild-12

bild-11

 

Sara & CJ körde sedan på ett rivningsrace på nedervåningen också och rev allt ut till yttervägg och -tak i groventren, öppnade upp dörren dit in till en större öppning samt hjälpte Jonas med rivningen av väggpanel i blivande badrummet.

 

bild-10

bild-9

 

Järna i Vallentuna hade kampanj och sålde ut Jotun Väggfärg 05 med 30% rabatt. Vi passade på och köpte färgen till sovrummet – nuderosa! Vi väntar spänt på nästa helg då vi får se den på väggarna.

 

bild-8