Egentligen var vi ute efter att köpa en större lägenhet på Lidingö. Men det slutade med att vi köpte ett övergivet missionshus norr om Vallentuna. Och det är just det som den här sidan handlar om. Resan från en övergiven kyrka till ett modernt boende för vår familj.

Vi använder denna sida som en byggdagbok för att kunna skriva av oss och samla bilder på det vi gjort hittills. När det känns tungt att ta på sig byggbyxorna tidigt en söndagmorgon, eller göra ett ryck och skruva panel utomhus en vinterkväll efter jobbet så är det väldigt skönt att sedan kunna använda denna sida för att blicka tillbaks och faktiskt se hur mycket vi gjort.

Att ni sedan vill läsa om det också är väldigt roligt. Hoppas vi kan inspirera andra, för att renovera ett hus åt sig själv är det roligaste man kan göra.

familjen-pa-trappan

Foto: Helén Karlsson

Vi som renoverar Missionshuset heter Sara och Carl-Johan. Vi jobbar med tv och marknadsföring, och efter flera säsonger med gör-det-själv-program som Äntligen hemma, Kan vi hjälpa till och Pluras paradis bakom oss så har vi samlat idéer och kunskap som vi nu överför till huset. Vi är varken snickare eller proffs, men professionella hemmafixare kan vi ändå titulera oss med.
Till vår hjälp har vi junior-fixaren Wilbur som troget tar på sig snickarbyxorna på helgerna och tittar på och försöker hjälpa till på sitt sätt.

Frågor från andra sidor, tidningar och angående andra samarbeten tas enklast emot på cj@carljohanbauhn.se.  Vi har mycket innehåll och kunskap som vi gärna delar med andra hemmafixare.

Många är ni som har stannat på vägen, kommit in på kaffe eller bara nyfiket frågat om ni får kolla in. Vi visar gärna upp det vi gjort, och kanske har ni en historia om huset? Stanna till nästa gång ni passerar, så byter vi några ord. Här är alla välkomna!