Det har blivit dags att riva alla golv. Varför undrar många? Jo, det är tyvärr så att blindbotten som håller uppe isoleringen under golvet verkar ha ramlat ner på sina ställen. Detta trodde vi redan när vi köpte huset så planen har alltid varit att riva upp alla golv. Trist då de var rätt fina och för att det är otroligt mycket jobb med att göra det för att sedan det skall se ut exakt likadant som förut, men som sagt – nödvändigt att göra.

 

bild-1

IMG_4526

 

 

Jobbet gick till enligt följande:

  1. Hitta var en golvregel fanns. Såga ett snitt i golvplankorna längs med golvregeln.
  2. Hitta nästa golvregel och göra samma där.
  3. Lyfta upp de nu lösa golvplankorna
  4. Skotta upp isoleringen och lägga i sopsäckar
  5. Ta upp blindbottenbrädorna

 

IMG_4527 IMG_4537 IMG_4535 IMG_4538 IMG_4544

 

I sista hörnet av stora salen var tyvärr syllen rätt uppäten. Detsamma med några utav golvreglarna. Dessa hade vi ju tänkt spara, men efter övervägande över lunchen kom vi fram till att det är nog ändå skönast att riva dessa och ersätta med nya. Vi tog motorsågen och började kapa bort alla golvreglar.

Nackdelar

  • Dyrt
  • Mycket mer jobb

Fördelar

  • Vi kan få mer isolering
  • Känns bättre att inte bygga in halvdåliga saker

IMG_4554 IMG_4558

Nästa steg blir nu att gjuta plintar för att göra nya bärlinor samt att få bort några av stockarna som bär upp de få väggar som finns.
Vi behöver också byta syllen på några ställen. Tidskrävande, men det känns ändå bäst att få det gjort när man ändå har golvet upprivet.