Veranda del 3: Ny dörr i fasaden

För att kunna komma ut på verandan från köket behöver vi såklart ha en ytterdörr i fasaden för att slippa gå runt huset. Tur för oss att vi reglat upp för den innan vi byggde väggarna.

Vi hade på känn att vi kanske ville ha en utgång från köket, så det vi gjorde när vi reglade upp väggarna inomhus under den stora renoveringen var att regla upp ett fack där dörren skulle kunna sitta, dra all el ovanför och runt detta fack och till sist ta mått så vi visste var vi kunde såga för att hitta facket igen.

Vi ritade ut på väggen där vi trodde öppningen var, skar några snitt och rev bort målarduken som satt där. Fram kom gipsen och det var helt enkelt bara till att prova med sticksågen och hoppas vi mätt rätt.

IMG_7284

Jodå! Vi var rätt. Isoleringen var helt packad i väggarna, vilket var ett gott tecken. Vi rev ner den i sopsäckar, tog bort reglarna och körde sedan motorsågen genom fasaden. Voilá – ett nytt hål perfekt för en dörr!

IMG_7285

Dörren är från Diplomat dörrar och är i samma serie som vår andra entrédörr, men denna är en liten dubbeldörr så öppningen går att få lite större och det är trevligt att kunna öppna upp under sommaren.

IMG_7287

Inifrån kändes det väldigt konstigt att helt plötsligt ha en dörr som vi inte är vana med på väggen i köket, men det blev rätt fint. Vi längtar tills verandan är klar och vi bara kan gå rakt ut!

IMG_7289

4 Kommentarer

 1. Hej!

  Hur kommer det sig att ni valde en ”ytterdörr” ist för tex fina pardörrar som matchar fönstren bredvid? Känns lite konstigt med en sådan dörr i vardagsrummet. Tycker allt ni gjort innan med huset varit så fint men här blev nog smaken som baken, delad hehe. ;p
  Tror som sagt det skulle bli superfint med höga glasade pardörrar som linjerar med fönstren i stället. Trots det, tack för en trevlig blogg och fortsätt ert fantastiska arbete!

  //K

  • Carl-Johan

   Hallå,
   Ja, det hade varit väldigt fint med en glasdörr som linjerar med fönstren, det håller vi med om.
   När vi reglade upp väggarna reglade vi upp i exakt samma mått som dubbeldörren på framsidan har (vilket är i samma rum, på motsatt sida), utan att egentligen tänka över måttet. Denna är inte uppe i linje med fönstren och lite för smal mot vad de vanliga måtten på dubbeldörrarna är nu för tiden.
   När det nu några år senare var dags att sätta in en dörr i dessa mått så hittade vi inga bra som passade för rimliga pengar. Vi var inne på att tillverka fönster och sätta ovanför dörren, men vår budget räckte helt enkelt inte till för det.

 2. Stefan

  Kan bara säga att man blir väldigt imponerad av ert arbete och engagemang i ert hus förstår inte riktigt hur ni får tiden att räcka till Då renovering av ett så gammalt hus tar väldigt mycket längre tid än att bygga nytt men ert hus är mkt finare . Riktigt trevligt att titta på alla fina bilder och se hur fint ni gjort allting . Håller själv på att total renovera en liten sommarstuga men det är ett micro projekt om man jämför ;)

 3. Carl-Johan

  Hej Stefan,
  Ja, det tar otroligt mycket tid. Vi har hållt på i stort sett alla helger i tre år. Flera kvällar efter jobbet om man slutat i någorlunda tid, och sedan alla semestrar.
  Det tar tid, men det är en fantastisk känsla att känna att man gjort det själv!

Kommentera