Vi har vatten!

Det stora problemet med huset har ju varit att det finns inget vatten och att det egentligen inte går att få tag på vatten. På grund av detta vågade ingen riktigt köpa huset men tack vare att vi vågade chansa så kunde vi få köpa det och till ett så billigt pris som det ändå blev.

Sedan september 2013 har vi vid sidan av arbetet ute i huset drivit denna vattenfråga fram och tillbaks med kommunen, Länsstyrelsen och grannarna. Den bästa lösningen (förutom att borra egen brunn) skulle vara att koppla på oss på den vattentäkt som finns i området. Detta var dock knepigt då det ligger under utredning vem som egentligen har hand om den där vattentäkten. Detta visste vi innan vi köpte det, men drev ändå frågan lite längre där också.

Sedan var en annan plan att få borra på den marken där vi har servitut att släppa ut det renade avloppsvattnet, alltså på andra sidan landsvägen. Dessa två alternativ kämpade vi för parallellt.

För ett tag sedan var Carl-Johan hos kommunen för att få ut nya kartor över tomten och området i närheten för att kolla på en bra placering av brunn på marken på andra sidan vägen. Då kom vi in på att prata om vattenlösningen och vår fantastiska handläggare Nina skulle ta detta ett varv till med sin chef då det känns dumt för alla att borra såpass långt bort från vår fastighet.

Dagar, veckor och nästan en månad går. Sedan får vi beskedet att egentligen finns inget juridiskt som kan hindra oss från att borra på vår egen tomt. Naturvårdsverket råder kommuner att förbjuda detta, men det är egentligen inget som de måste följa.

Några dagar efter stod borriggen på tomten och borrade hål för vatten och vi passade även på att borra för bergvärme, en möjlighet som nu öppnat sig.

 

bild 2 kopia 6

bild 1 kopia 5

bild-3

 

Summan blev ett borrhål på 100 meter för vatten och 220 meter för bergvärme. Nu är vi snart 150.000:- fattigare, men 150.000 gånger gladare och härmed är det beslutat att vi säljer lägenheten och flyttar till sommaren!

5 Kommentarer

 1. Vilken energi ni verkar ha :)
  Kul att det finns människor som orkar göra en sådan här sak samtidigt som man skall sköta jobb, barn å annat !
  Kul å läsa om hur ert projerkt framskrider.

  • Carl-Johan

   Tack va roligt att du tycker det!
   Det är kasst med uppdateringar nu dock, men det innebär egentligen bara att det händer hur mycket som helst ute i huset!
   Vi har precis sålt lägenheten så den 1:a juni flyttar vi ut och börjar renoveringen av huset på heltid.

 2. Well done! Snart får jag se huset i all sin prakt. Kul!

 3. Ni är fantastiska!

Kommentera