Det absolut bästa med att ha ett eget hus är att man får göra som man vill. Och att man då får göra lite tokiga grejer – som att fälla in en vinkyl i trägolvet.

Självklart skall man ha en vinkyl i golvet tänkte vi (eller Carl-Johan). Sara tyckte inte alls att det var en bra idé, men man bör ju ha en lucka någonstans så att man kan komma ner i grunden, eller hur? Då kan man ju slå två flugor i en smäll och göra något roligt av en tråkig grej.

En lucka ner till grunden blev då också en vinkyl!

När vi reglade upp golvet reglade vi också upp för ett hål och när vi la golvvärmen så la vi inga slingor just här, så det var ju förutsättningarna såklart.

Insidan av detta hål kläddes sedan med pärlspont som målades grå och vi satte upp en furulist runt om som glaset sedan skulle kunna ligga på.

IMG_5384 IMG_5385

Vi provade ut hur flaskorna skulle kunna ligga och tillverkade sedan tre bottendelar av vanlig limträskiva i furu som vi målade i samma grå färg.

Vi skjöt och limmade på några lister så att flaskorna skulle ligga stilla. Varför vi gjorde bottnen i fler delar var för att vi skulle kunna ta upp den då glaslisten gör hålet mindre upptill än vad delarna behöver täcka nedtill.

IMG_5411 IMG_5412

Målat och monterat!

Elkablarna är för att kunna ha en liten lampa som lyser nere i kylen.
Kylen fungerar alltså så att det är oisolerat just här, så att detta fack håller ungefär den temperaturen som är nere i grunden, vilket är en ganska schysst temperatur att ha på ölen tror vi.

Temperaturen kommer såklart att variera på året, men det blir ändå rätt schysst tror vi. Annars får man sätta in något kylaggregat, men allt som naturen kan sköta åt en är ju trevligt.

Nu saknas lampa och ett laminerat glas som man kan gå på!

IMG_5413

Lampan hittade vi på Nacka Byggnadsvård och glaset beställde vi från en glasmästare. Glaset gick bara på ca 800:-, vilket var väldigt överkomligt.

Det sitter fast med gångjärn på högersidan från Theofils och de är UV-limmade dit så det sticker inte upp några infästningar eller liknande.

Vi är väldigt nöjda, och det är en rolig detalj som folk lägger märke till när de är här.

IMG_6723