Vitvaxat trägolv

Efter vi hade lagt ut värmeslingorna bar vi in golvet. 1,1 ton med trägolv! Vi har valt ett massivt furugolv från Föllinge som är vitvaxat och färdigbehandlat direkt när man får det, vilket passade oss utmärkt. Det har varit väldigt svårt att tänka sig hur golvet kommer se ut när man bara tittar på en brädbit i affären. Vi valde i alla fall det bredaste golvet som går att få i 25 mm tjocklek så tiljorna är 180 mm breda. Smalare tiljor hade nog sett plottrigt ut i ett såpass stort rum.

 

bild-7

 

Mellan golvvärmeslingorna och golvet måste man ha en ångspärr för att värmen inte skall påverka fuktigheten i golvet. Tur att den är genomskinlig, för det gäller ju att inte pricka en endaste skruv i någon av slingorna – då är det kört!

Vi skruvade på i en halv dag med lilla salen och en lång heldag med stora salen. Vi var rätt möra efter det. Att ligga på knä, hoppa upp och ner och bära plankor är inte roligt i längden, men det var det värt för det blev så jädrans fint!

 

bild-13

bild-4

 

Orgeln har fått flyttas runt för varje lager vi byggt men nu tänker vi att vi snart ska slippa flytta den mer! Vi har förråden fulla så vi har ingen plats att flytta ut den. Plus att den är en maffig pjäs som väger några kilo.

 

bild-9

bild-1

 

I Stora salen har vi gjort en öppning ner i grunden då man inte kan komma ner dit utifrån på något sätt. Antingen tillverkar vi en lucka i efterhand av samma golv eller så får det bli något roligare med detta hål längre fram. En vinkyl i golvet kanske? Vi drog el dit för säkerhets skull…

 

bild-8

 

Hallen fick flytspackel istället för trägolv för där skall det ligga marmorplattor senare. Vi hoppas att vi har räknat rätt på höjderna så dessa golv hamnar i samma nivå. Det vore tråkigt med en tröskel mellan hall och Lilla salen. Vi fick instruktioner om att under flytspacklet skall man inte lägga några golvvärmeplåtar så vi har hoppat över dessa i detta rum. Hoppas det blir bra värme i golvet ändå.

 

bild-10

bild-11

bild

1 Kommentar

  1. Kommentera

Kommentera