Ytterdörr till fyndpris!

Byggvaruhuset Fredells sålde ut demoex av dörrar till härliga 70% rabatt! Dubbeldörrarna på framsidan skall få vara kvar men groventrén behöver en riktig dörr så en ny ytterdörr fanns redan med i budgeten. Dock hade vi tänkt köpa en dörr för 6.000:-, vilket är en ganska billig och simpel dörr. Nu när det var så bra rea fick vi en dörr som egentligen kostar nästan 20.000:- för under vår tänkta dörrbudget! Mycket bra!

Den är just nu mörkgrå med fyra infällda fönsten. Det lutar åt att vi kommer lacka om den i samma blå som orginaldörrarna var.

 

8

 

Annars har arbetet flutit på sakta med säkert i huset och rummet på övervåningen är nu färdiggipsat och -spacklat. Något som var otroligt svårt var att sätta gips i snedtaket med uttag för takbjälkarna. Vi vill ju inte ha några lister eller nått sånt runt bjälkarna utan bara målat snyggt rakt emot dem.

 

bild 1

 

Den lösning vi kom fram till var att plasta upp gliporna mellan gips och takbjälke med typ Plastic Padding, eller deras Superspackel. Sedan slipade vi ner det med grovt sandpapper och spacklade över med sandspackel. Vi har inte slipat ännu, men det verkar lovande. Den glipa som är kvar sedan fylls med latexfog efter vi satt Microlit.

 

7

 

Mellan spacklingarna började CJ sadla in kring fönstren. Vi har nu kommit fram till att vi skall ha fönsterbrädor i trä som vi vitlaserar i samma nyans som golven blir. Alltså ingen marmor eller betong. Det blir en billig och enkel lösning som förhoppningsvis kommer bli supersnyggt!

 

bild 2

bild 3

5

6

2 Kommentarer

  1. Här går det verkligen undan och fint blir det också! Nu måste jag komma ut igen och se det i verkligheten och kanske hjälpa till när det blir dags för målningsjobb;)

    • Carl-Johan

      Perfekt med målningshjälp. Välkommen helgen nästa vecka i så fall… :)

Kommentera