Världsklassiker på piano

Världsklassiker på piano har sitt ursprung i Tyskland, har redan spridits till Holland och USA och finns nu exklusivt här i Hällefors.

Varför Världsklassiker på piano? - från idé till verklighet:
Vi anser att det är viktigt för vårt samhälle att de stora verken från vår klassiska musikkultur bevaras permanent. Vi strävar efter att se till att förstklassig pianomusik av kända kompositörer kan höras av många. Vi är övertygade om att en konsertupplevelse i en liten men fin miljö har ett särskilt högt värde. 

Därför vill vi gör det möjligt för älskare av klassisk pianomusik att njuta av underbara verk - från barocken till den klassiska och romantiska perioden - lokalt och i närområdet,
underlätta tillgången till klassisk musik för ungdomar och
hjälpa begåvade internationella pianister att med sina beundransvärda färdigheter få fler och fler möjligheter att uppträda.

Det var så den ständigt växande serien av pianokonserter, som vanligtvis hålls varje månad, skapades för flera år sedan. Under beskydd av professorerna Wolfram Schmitt-Leonardy (Mannheim) och Bernd Goetzke samt Lars Vogt (Hannover) finns en publik som är alltmer entusiastisk över denna idé på allt fler platser och med allt fler konstnärer.

Vuxna 300:- kr

ungdomar gratis

Reservera: 076 122 81 16 eller info@missionshus.se

325_-_Artem_Yasynskyy__c_Jeffrey_Holmes_748_393.jpeg

Lördag 10 Dec. 2022 kl. 17:00

ARTEM YASYNSKYY

SCARLATTI, BACH, BACH, SCHUBERT