top of page
P1160087web.jpg

Christine undervisar
i sång och violin/fiol

Om Christine

Christine Höppner började spela violin redan vid sex års ålder och det märktes tidigt att hon var mycket musikalisk. Tre år senare deltog hon i ett musikaliskt mästerskap ”Max Reger” och i samband med detta började hon ge sina första offentliga konserter.


Christine Höppner studerade violin på universitetet i den tyska staden Würzburg för Max Speermann, medlem i Bartholdy Quartet, som bland annat vunnit det europeiska skivpriset. Hon spelade som förste violinist i Hermann Zilcher-konservatoriets symfoniorkester och därefter i Würzburgs universitetsorkester.
Christine Höppner mottog under sin studietid ett stipendium från IJOA (International Young Orchestra Academy) för en turné i Tyskland och i februari 2004 utsågs hon till jurymedlem i "Jugend Musiziert".
Hon sjöng som solist i Rundfunk-Jugendchor Wernigerode och avslutade därefter sina sångstudier för Angelika Hiller i Würzburg, följt av forskarstudier för professor Jutta Bucelis-Dehn.

Christine Höppner deltog under åren i en mästarklass med Dietrich Fischer-Dieskau och kan idag regelbundet höras i konserter och oratorier.
Efter begäran av invånarna i samhället Zell am Main uppträdde hon som sång- och violinsolist inom ramen för Zell Culture Mile. På sin fritid deltar Christine Höppner som medlem i extrakören i produktioner på Mainfrankentheater Würzburg.
Som musiklärare undervisade hon i sju år i violin vid Friedrich-Alexander-gymnasiet i Neustadt/Aisch.
Christine Höppner har också givit konserter i Japan. I Japan spelade hon konserter varje dag i fyra veckor. Hon är engagerad i främjandet av unga begåvade musiker och har själv tagit fram pristagare i "Jugend musiziert".
År 2005 grundade hon det privata musikinstitutet Christine Höppner för violin-, sång- och talträning i Zell am Main.

Har du några frågor eller vill du ha en gratis provlektion?

Ring oss för att boka en tid.

076-122 81 16

bottom of page